Imminkhoeve ontvangt €53.750 van de Damitobeurs

Deelnemers, vrijwilligers, organisatie, bezoekers, en zeker ook de Imminkhoeve in Lemele kijken tevreden terug op de 22e Damito consumentenbeurs. Deze werd gehouden op 7, 8 en 9 maart in Trefkoele+ in Dalfsen.

 

Inmiddels is het 66 jaar geleden dat de eerste editie plaatsvond, waarvan de opbrengst de laatste 36 jaar voor de Imminkhoeve is. Op vrijdagavond 10 mei werd tijdens een afsluitende avond voor alle vrijwilligers en een aantal standhouders de opbrengst bekend gemaakt. De vrijwilligersavond vond plaats in de Imminkhoeve waarbij de aanwezigen getrakteerd werden op een voortreffelijk diner bereid door de Imminkhoeve. Alle vrijwilligers werden vanHarte! bedankt en Magic John goochelde de cheque tevoorschijn waarop het mooie bedrag van € 53.750 stond vermeld.

Dit bedrag lag in lijn met de opbrengst van de vorige beurs en was zelfs nog iets hoger. Deze cheque is overhandigd aan Esther van der Kooij, bestuurder van de Imminkhoeve. Dit bedrag zal worden gebruikt voor diverse bewegingsmiddelen.

 

Verder is deze avond afscheid genomen van een zestal bestuurs- en commissieleden. Met heel veel enthousiasme en vernieuwende aanpak hebben Wim Dankelman, Herman Baarslag, Jeanet van der Hoek, Harry Meinen, Dick Schuttert en Bas Wagenmans zich de afgelopen jaren ingezet.  Ook zij werden hartelijk bedankt voor hun bewezen diensten in de afgelopen jaren en kregen allen de inmiddels welbekende Damito slagroomtaart. Tot slot lagen er voor iedereen nog leuke presentjes klaar aangeboden door Jumbo Kamphuis en Provak. Nu eerst rust en op naar een mooie beurs in 2022.

 

dsc 1080 1557519834

 

dsc 1064 1557519979

 

 

 

Uitreiking Duurzaam cadeaupakket winnaars prijsvraag Damitobeurs

Tijdens de Damitobeurs konden bezoekers deelnemen aan een prijsvraag, waarbij ze drie duurzame vragen moesten beantwoorden. Wethouder Schuurman ontving vanmiddag de prijswinnaars in het gemeentehuis van Dalfsen. De winnaars Chloé de Vries, Maarten de Wolff en Ilona van Dort allen woonachtig in Dalfsen hadden alle vragen goed beantwoord. Zij ontvingen een Duurzaam cadeaupakket met diverse lokale producten uit de boerderijwinkel van de Westermolen. Daarnaast voor de dames een fashioncheque en voor Maarten een boek, “Daarom het Vechtdal”.

 

De vragen waren:

1. Hoeveel zonnepanelen lagen er op de daken in de gemeente Dalfsen in het voorjaar van 2018, dit waren 60.227 stuks.

2. Hoeveel kilometer rioolbuizen heeft de gemeente Dalfsen. 167km.

3. Hoeveel gemeentelijke bomen staan er in de hele gemeente Dalfsen (alleen bomen van de gemeente) 55.000 stuks.

4. Hoeveel hartjes zitten er in de vaas? 1047 stuks.

 

dsc 2672 4 1553622811 

 

Damitobeurs staat voor de deur

Nog ruim een week te gaan en dan zal burgemeester Erica van Lente op donderdagmiddag 7 maart de Damitobeurs 2019 openen. Iedere drie jaar presenteren ondernemers en instanties uit de gemeente Dalfsen zich op deze altijd goed bezochte beurs in De Trefkoele+ in Dalfsen.

 

Ook deze editie zijn alle vierkante meters weer volgeboekt. Tijdens deze gezellige beurs is er regelmatig lokaal entertainment, kunt u profiteren van mooie (voorjaars)beursaanbiedingen en maakt u als bezoeker ook nog kans op verschillende prijzen. Kortom; de moeite waard om de beurs op 7, 8 en 9 maart alvast in uw agenda te zetten. U bent Van Harte welkom!

 

file 8

 

Standhoudersbijeenkomst Damito

Op 7, 8 en 9 maart wordt de 22e Damito consumentenbeurs gehouden. Inmiddels is het 66 jaar geleden dat de eerste editie plaatsvond, waarvan de opbrengst de laatste 36 jaar voor de Imminkhoeve is. De belangstelling voor de komende beurs is weer groot. Op 29 januari stond de teller op 115 standhouders, 23 sponsors en 51 adverteerders in de beurskrant. Na de beurs vindt evaluatie plaats om iedere beurs weer beter te maken.

 

Afgelopen dinsdag 29 januari waren de deelnemers in Trefkoele+ bijeen om samen het hele programma en de van belang zijnde aandachtspunten van de beurs door te nemen. De avond werd goed bezocht. Er waren ruim 140 aanwezigen. Het doel van de beurs is dat de ondernemers zich kunnen presenteren, dat de consumenten een gezellig evenement hebben en dat er een mooi resultaat wordt behaald voor het goede doel Imminkhoeve, aldus voorzitter Wim Dankelman in zijn openingswoord.

 

Via een presentatie van directeur Esther van der Kooij van Imminkhoeve kon kennis worden gemaakt met het goede doel. Bedrijfsleider Emily Poppe van Trefkoele+ heeft uitleg gegeven over de (catering) dienstverlening tijdens de beursdagen en verder was er informatie over de mogelijkheden voor standbouw en andere benodigde voorzieningen.

 

De twee gastsprekers na de pauze vonden beide een aandachtig gehoor voor hun ondernemende onderwerpen. Tom Kikkert had een inspirerende presentatie over het thema: De retail van de toekomst is gebaseerd op waarden in plaats van producten!
Jorrit Drieënhuizen sprak vol enthousiasme over het thema: Creëren van online zichtbaarheid en het verzilveren van commerciële kansen door de inzet van social selling. Al met al weer een gezellige, informatieve en nuttige bijeenkomst die bijdraagt om van de Damitobeurs in maart weer een succes te maken.

 

 

dsc 7063 2 1548849032

 

 

Hoonhorster ondernemers maken samen de 100e aanmelding

Voor de Consumentenbeurs Damito hebben zich inmiddels meer dan 100 deelnemers aangemeld. Met de inschrijving van zes ondernemers en het Anjerpunt uit Hoonhorst is deze mijlpaal gepasseerd. Zij zullen zich op het Hoonhorstplein van de Damitobeurs op 7, 8 en 9 maart 2019 presenteren. Naast het Anjerpunt gaat het om Bergman Installatiewerken waar u op het juiste adres bent voor allerlei diensten op het gebied van installaties. Bouwtektuur voor een juist advies en begeleiding bij uw (ver)bouwplannen. Dierenbegraafplaats Vennenberg die u een prachtige laatste rustplaats biedt voor uw huisdier. Hoveniersbedrijf Reusken al meer dan 15 jaar vakkundig op het gebied van vormgeving, aanleg en onderhoud van uw tuin. Van Lenthe Dalfsen, uw partner voor de infra, groenrecycling, grondbank en bestuurbare boringen en B. van der Vegt het juiste adres voor aanschaf, periodiek onderhoud en schadeherstel van uw auto.


Om dit moment te markeren heeft het Damitobestuur op 20 december opnieuw een slagroomtaart in het Anjerpunt Hoonhorst uitgedeeld, die ook dit keer weer beschikbaar is gesteld door Bakkerij van der Most. Nu inmiddels meer dan 100 deelnemers voor de beurs zijn geregistreerd zijn er nog een beperkt aantal vierkante meters beschikbaar.

 

2018 12 20 Hoonhorst 100e deelnemer


Op de foto v.r.n.l. Pascal Reusken, Jefrem Hulsman, Hein Hulsman, Wim Dankelman, Herman van Lenthe en Herman Baarslag.
Foto Johan Bokma

 

 

 

Damitobeurs gaat door in maart 2019

 

De Damitobeurs gaat door op 7, 8 en 9 maart 2019 in de Trefkoele+ in Dalfsen. In maart van dit jaar konden we u melden dat 25% van het beschikbare vloeroppervlak was verhuurd, in juli 50% en nu zitten we op 75%. Wagenmans Wonen uit Lemelerveld is de inschrijver die het mooie aantal van 1.245 m2 volmaakte. Zoals gebruikelijk komt dit in aanmerking voor een overheerlijke slagroomtaart waarvan Bakkerij van der Most opnieuw de sponsor is. Herman Baarslag en Jeanet van de Hoek van het Damitobestuur zijn vrijdagmiddag gastvrij ontvangen bij het bedrijf in Lemelerveld en is de taart dan ook ‘van Harte!’ uitgereikt aan Bas Wagenmans.

 

Wagenmans Wonen bestaat al meer dan 80 jaar in Lemelerveld en is zo’n onderneming die in alles de warme sfeer van een echt familiebedrijf uitademt. Het Damito bestuur waardeert hiermee het bereikte resultaat waardoor de beurs definitief door kan gaan. Ondernemers als u zich nog aan wilt melden voor de resterende vierkante meters doe dit dan op korte termijn voor het te laat is.

 

 

damito

 

 

Vechtstede Notarissen en Goudzwaard Makelaardij verbinden hun naam aan Damito consumentenbeurs

 

De Consumentenbeurs Damito heeft een nieuwe hoofdsponsor. De editie van de beurs van maart 2019 kan rekenen op hoofdsponsoring van de combinatie Vechtstede Notarissen en Goudzwaard Makelaardij. De sponsorovereenkomst is op vrijdag 14 september getekend. Vechtstede Notarissen is de laatste jaren uitgegroeid tot een kantoor met drie vestigingen. In Hardenberg, Ommen en Dalfsen zijn vijf notarissen werkzaam en hebben bewust voor deze samenwerking gekozen onder het motto vijf weten meer dan één. Goudzwaard Makelaardij is sinds 1997 gevestigd in Dalfsen. Naast de makelaardij kunt u er ook terecht voor een hypotheek-,  verzekerings-, bouw- en energie prestatieadvies. Ad en Wilma Goudzwaard runnen samen met hun medewerkers het kantoor. Het bestuur is ‘Van harte!’ verblijd met de bereikte overeenstemming én mooie samenwerking. We gaan er samen een hele mooie editie van maken van 7 tot en met 9 maart 2019 in Trefkoele+ in Dalfsen. Op de foto v.l.n.r. Ronald Booijink, Karolien Slurink-Spijker, Rogier Lukas, , Ad en Wilma Goudzwaard en Wim Dankelman.

 

DSC 0400 2 

 

 

Damitobestuur stelt tweede taart beschikbaar aan Jopie’s Groene Wereld en Enjoy

 

Opnieuw is er een mijlpaal bereikt in de voorbereiding van de driejaarlijkse Damito consumentenbeurs. Deze beurs vindt plaats op 7,8 en 9 maart 2019. In maart van dit jaar konden we u melden dat al 25% (450m2) van de beschikbare ruimte was ingevuld. Dit leverde een taart op voor Bos bedden uit Nieuwleusen. Deze ondernemer was de inschrijver die de eerste 25% heeft volgemaakt. Inmiddels is 50% van het aantal te verhuren vierkante meters beschikbaar gesteld. Jopie’s Groene Wereld in combinatie met Enjoy zullen op de beurs verschijnen. Jopie’s Groene wereld bestaat o.a. uit een tuincentrum met een ruime variatie aan vaste en eenjarige tuinplanten. Daarnaast geeft Joop Bekedam graag advies over uw tuin. Enjoy heeft o.a. ruim keus in woondecoratie. Dit en nog veel meer bevindt zich aan de Welsummerweg in Dalfsen. Donderdagmiddag heeft het Damito bestuur deze taart dan ook ‘van Harte!’ uitgereikt aan Joop en Saskia. Als vanouds sponsort Bakkerij van der Most de uit te reiken taarten.

 

dsc 6619 2 1532071358

 

Het Damito bestuur waardeert hiermee het behaalde resultaat in zo’n kort tijdsbestek en nodigen ondernemers dan ook ‘van Harte!’ uit zich snel aan te melden voor de resterende vierkante meters, voor het te laat is. Voor meer informatie over de Damitobeurs van 2019 en wanneer u zich wil aanmelden kunt u terecht op de www.damito.nl

 

Foto Johan Bokma

 

 

Stichting Damito stelt opnieuw taarten beschikbaar

 

Stichting Damito stelt ook in de voorbereiding van de komende consumentenbeurs taarten beschikbaar. De eerstvolgende Damitobeurs vindt plaats op 7, 8 en 9 maart 2019. Het is inmiddels een goede traditie geworden dat het Damitobestuur taarten beschikbaar stelt voor belangrijke mijlpalen in de voorbereiding van de driejaarlijkse consumentenbeurs. Als vanouds sponsort Bakkerij van der Most de uit te reiken taarten.


Vanaf half februari 2018 is de inschrijving opengesteld voor de beschikbare vierkante meters in de Trefkoele+. Het Damitobestuur kan nu al melden dat diverse deelnemers zich hebben  aangemeld en dat al 25% (450m2) van de beschikbare ruimte is ingevuld. Bos bedden uit Nieuwleusen was de inschrijver die de eerste 25% heeft volgemaakt. Maandagmiddag heeft de voorzitter Wim Dankelman de eerste taart dan ook ‘van Harte!’ uitgereikt aan Lubertus Talen van Bos bedden. Het Damito bestuur waardeert hiermee het eerste resultaat in zo’n kort tijdsbestek en nodigen ondernemers dan ook ‘van Harte!’ uit zich snel aan te melden voor de resterende vierkante meters, voor het te laat is.

 

DSC 5587 2

 

Ook in 2019 Damito Consumentenbeurs


Op woensdag 14 februari heeft in de Imminkhoeve te Lemele de startbijeenkomst plaatsgevonden voor de Damito Consumentenbeurs die op 7,8 en 9 maart 2019 in de Trefkoele+ in Dalfsen zal worden gehouden. Deze beurs vindt één keer in de drie jaar plaats. Maart 2019 lijkt nog ver weg, maar een goede voorbereiding is een voorwaarde voor het slagen van de beurs. Opnieuw is een grote groep van enthousiaste vrijwilligers bereid gevonden om samen met het bestuur een consumentenbeurs te organiseren. Door een goede samenwerking met ondernemers, verenigingen en clubs afkomstig uit de gemeente Dalfsen hopen we weer een gevarieerd aanbod van diensten en producten te kunnen presenteren. Hiermee proberen we de beursbezoekers uit de hele regio een leuk uitje te bezorgen met een leuk eindresultaat voor de Imminkhoeve. Om de continuïteit in het bestuur te waarborgen zijn dit jaar twee nieuwe leden aan het bestuur toegevoegd, die de aftredende leden na deze beurs zullen vervangen. Het bestuur bestaat daarom dit keer uit Herman Baarslag, Ronald Booijink, Wim Dankelman, Henny de Groot, Jeanet van de Hoek, Henk Martens en Harry Meinen. Als thema is dit keer gekozen ‘Van harte!’. We willen met dit thema hartelijkheid naar iedereen uitstralen. We willen de beurs van harte bij u aanbevelen, u bent van harte welkom en we willen van harte samenwerken met alle partijen en zo kunt u zelf natuurlijk ook nog allerlei varianten bedenken op dit thema. Graag willen wij u verwijzen naar onze website damito.nl waarop u alle informatie kunt vinden. Ook over de beurzen vanaf 2010. Standhouders kunnen zich vanaf nu aanmelden op de site.

 

bestuur

Het bestuur van de Damito.

 

 

 

nieuws knipsel

€ 52.525 voor aangepaste speeltuin
 
Dalfsen - De draaiboeken van de Damitobeurs 2016 zijn opgeborgen en wachten op de beurs van 2019. Een tevreden gevoel overheerst bij vrijwilligers, organisatie, bezoekers en zeker ook bij de Imminkhoeve in Lemele. Op vrijdagavond 22 april werd tijdens een afsluitende avond voor alle vrijwilligers de opbrengst bekend gemaakt die ten goede komt aan deze instelling met zijn zeven groepsaccommodaties voor aangepaste vakanties.
 
Eén van deze accommodaties is het Laerhuis in Ommen, hier vond de vrijwilligersavond plaats waar Ron Koopmeiners de uitslag bij elkaar moest puzzelen. De directeur van de Imminkhoeve kreeg de vijf cijfers van het eindbedrag door het goed beantwoorden van vijf vragen die met de 
Damito consumentenbeurs te maken hadden. Van deze cijfers maakte hij het getal 52525, ervan uitgaande dat dit vast niet het eindbedrag was. Groot was zijn verbazing dat dit nou net wel het eindbedrag was.
De bestemming van het bedrag was al bekend, de plannen voor een aangepaste speeltuin, waar ook kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking ongehinderd kunnen spelen, liggen al klaar, nu de uitvoering nog. Koopmeiners nodigde iedereen alvast uit voor de opening van de speeltuin die al in deze zomer plaats gaat vinden.
 
De vrijwilligersavond viel bij alle gasten goed in de smaak.
Letterlijk en figuurlijk, de keukenbrigade verzorgde een heerlijk diner voor de ongeveer zeventig aanwezige vrijwilligers en voor iedereen was er aan het eind een leuk presentje van de Imminkhoeve. De rest van de avond was ook al gevuld met presentjes: de drankjes werden aangeboden door De Kleine Kornuiten kinderopvang, het hoofdgerecht was van Wiljo Wienen van Autotechniek en kraanverhuur Wienen en een heerlijke toetje werd verzorgd door Vechtstede Notarissen. En wie de taarten van bakkerij Van der Most mist in dit verhaal: ook deze waren weer aanwezig. De vier afscheidnemende commissieleden Henk van Lubek, Jan Brandriet, Lubertus Talen en Bea Slotman kregen allen de inmiddels welbekende Damitoslagroomtaart. Tot slot lag er voor iedereen nog een leuk gevuld booschappentasje van Albert Heijn of Jumbo Kamphuis en stond er voor iedereen een Provak-bezem klaar.

groepsfoto Kopie
 
Ron
 
afscheid
 
 

Agricola Kopie

 

 

Meest verbindende ondernemer vrijdag 11 maart 2016

Lees hier de speech van wethouder Klaas Agricola 

 

 

 

Op zaterdagmiddag 16:00 uur kwam de 5000ste bezoeker binnen.

In totaal telden wij 5069 bezoekers. 

8

Eén van de gezinsleden van de familie 't Hart was de 5000ste bezoeker


Prijswinnaars
Van de 250ste tot aan de 5000ste bezoeker waren er 28 momenten voor een prijsuitreiking, variërend van slagroomtaarten van Van der Most tot waardebonnen van Monique Huis op Stelten, boekenbonnen van ‘Ik leer het’, dinerbonnen van Hof van Dalfsen, diverse waardebonnen van Pedicuresalon Ria Land – Massagepraktijk Zijn – Schoonheidssalon Pure Shine en de hoofdprijs een Cheque ter waarde van 250 euro van Electropoint Verhoeven. 

Donderdag: mw M. Hilberink, Nieuwleusen; Simone van Driessen, Lemelerveld; Familie Smits; Aline van Rijswijk; mw Klein Heerenbrink, Heino; H. Vrieling, Balkbrug; mw G. Klein, Nieuwleusen.
Vrijdag: Henny Bongers; L. Tuin; Boerhof, Lemelerveld; Wittenaar, Zwolle; Lindeboom; dhr H.O. Limburg; Goeree, Nieuwleusen; Eikelboom, Lemelerveld; A. Wesselink; Lilian Eijkelkamp; Thea Agricola; onbekend; onbekend;  
Zaterdag: mw Van Oenen; Wilma Nijenhuis; Marlies Westenbrink; Gé. Achterberg; Van Leussen; Gerja Lubbers; Ter Laak; Yvonne Kroes. Op zaterdag om 16:10 uur was het tijd om de hoofdprijs uit te reiken: Eén van de gezinsleden van de familie ’t Hart was de 5000ste bezoeker. 

Winnaars Fotopuzzel
A. de Groot (emmer gereedschap van Raab); familie Brinksma (krat boodschappen van de Jumbo); Tirza Uitslag (4-seizoenen 1-persoonsdekbed van Bos Bedden); Mw Van Hulzen (glasbewassing Krul Schoonmaakbedrijf) en de laatste drie prijzen (3 laptoptassen met muis van Jellema ICT) gingen naar Christel Kisteman; Rianne van Dordt en Letty van de Berg.

 

12      11

 

  

Verkiezing meest verbindende ondernemer
Na twee beursdagen was het vrijdagavond om 22:00 uur tijd voor ontspanning in het Pluscafé. De ‘meest verbindende ondernemer’ werd bekend gemaakt waarna het tijd was om samen met collega-standhouders onder het genot van een hapje en een drankje bij te komen van de eerste twee beursdagen.
Wethouder Klaas Agricola reikte de prijs uit voor de ‘meest verbindende ondernemer’ de door de gemeente Dalfsen en de stichting Damito bedachte prijs voor ondernemers die zich moeten blijven aanpassen om mee te komen in de huidige netwerk-samenleving aan te passen.
De eervolle vermelding van Ger Kappert kreeg hij als man die gezonde voeding, bedrijfsleven en sport met elkaar verbindt. Deze combinatie past goed Bij de Oorsprong, het tuindersbedrijf waarvan hij medefirmant is. Woonzorgcentrum Rosengaerde is sterk in het samenwerken en verbinden zowel op maatschappelijk als menselijk gebied. Een leuk voorbeeld hiervan is het bezoek dat kinderen van opvang De Kleine Kornuiten regelmatig komen brengen bij bewoners. Rosengaerde wil boven alles een thuis zijn voor haar bewoners. Directeur Miep van Es mag zich het komende jaar de ‘meest ondernemende verbinder’ noemen.
Wiljo Wienen was de uiteindelijke winnaar van de titel ‘meest verbindende ondernemer’ en ontving naast een oorkonde en bokaal een cheque van 500 euro. Het motto van Wiljo “blijf jezelf en niet mee knikken met de meerderheid” klinkt ook door in zijn bedrijf. Tevens heeft hij als voorzitter van de Industriële Club Dalfsen de leden goed weten te verbinden en samen te binden. ICD staat voor een hechte club die gezamenlijk willen ondernemen.
Het is ook geen toeval dat alle drie de ondernemers op de Damitobeurs stonden. Het thema van de consumentenbeurs was dit jaar Samen Plus, goed passend bij deze verkiezing maar ook zeker bij de beurs zelf. Veel standhouders droegen op eigen wijze het thema Samenplus naar buiten. Zo waren er gezamenlijke stands, aanbiedingen, prijzen en andere ideeën van meerdere ondernemers samen.
 
11 
 
 

Vrijwilligersavond 23 februari? 

De titel doet vermoeden dat hier sprake was van een gezellig avondje uit, maar niets is minder waar. Deze avond vindt altijd plaats in de aanloop naar de Damito consumentenbeurs en is bedoeld om alle vrijwillers te informeren over de werkzaamheden die tijdens de beursdagen gedaan moeten worden. Serieuze zaken dus. Popko Muller presenteerde deze avond en na het doornemen van de grote lijnen van de driedaagse beurs was het tijd voor vragen, opmerkingen en andere details die voor alle vrijwilligers en de organisatie van belang kunnen zijn. De vrijwilligers, een groep van zo'n zestig personen, zijn allemaal ingeroosterd en kunnen met hun vragen altijd terecht bij Dick Schuttert of Wim de Weerd van de vrijwilligerscommissie. Daarnaast is er gedurende de openingsuren altijd een beursmeester aanwezig die in geval van problemen of vragen te raadplegen is. De heren Henk van Lubek, Jan Brandriet, Theo Eilert en Dick Schuttert zijn de vier beursmeester die afwisselend dienst hebben tijdens de drie beursdagen.

 

IMG 0866

 

IMG 0867

 

IMG 0868

 

IMG 0869

 

IMG 0870

 

 

 

vioolnieuws

 

Standhoudersbijeenkomst 26 januari 2016

 

Damito-standhoudersbijeenkomst van 26 januari jl. 
Deze bijeenkomst, die wordt georganiseerd ter informatie van de deelnemende ondernemers en andere standhouders van de Damito Consumentenbeurs, vindt altijd zo’n zes weken voor de beursdata plaats. 
Er wordt een laatste stand van zaken gegeven en er is dan gelegenheid tot het stellen van vragen aan het Damitobestuur en zijn commissies. Naast het ontmoeten van andere beursdeelnemers en het hebben van een leuke avond wordt er op deze avond vaak al van alles overlegd met tijdelijke buren van 10, 11 en 12 maart.
 
De teller stond op 26 januari op 102 standhouders, een hoger aantal dan drie jaar geleden. Dit komt niet alleen door het grotere oppervlak van de Trefkoele+, ook de belangstelling van dit jaar is groot. De ervaringen en de uitkomsten van enquêtes van voorgaande edities zijn meegenomen om ook dit keer te streven naar een goede beurs voor de ondernemers, een gezellig evenement voor consumenten en een mooi resultaat voor het goede doel, aldus voorzitter Wim Dankelman in zijn openingswoord.  
Met het goede doel Imminkhoeve kon even later uitgebreid kennis worden via presentaties van marketing en communicatiemedewerker Stephanie van Witzenburg en directeur Ron Koopmeiners. 
 
De twee gastsprekers na de pauze vonden beide een aandachtig gehoor voor hun ondernemende onderwerpen. Bert van Boggelen was aanwezig als kwartiermaker van “De Normaalste Zaak van Nederland…….”, een netwerk van ondernemers en werkgevers die zich richten op personeel met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Door een aantal goede en rake voorbeelden maakte hij duidelijk dat het juist een meerwaarde kan hebben om mensen met een beperking in dienst te hebben.
 
Petrie Huisman van het bureau Fordivendaesje (wat Fries is voor vermaak, ontspanning, afwisseling) hield een onderhoudend betoog over het  presenteren van jezelf. Ook zij gaf een aantal herkenbare en amusante voorbeelden waarmee zij duidelijk maakte hoeveel invloed lichaamstaal en -houding kan hebben op de uitstraling van een onderneming of bijvoorbeeld van een stand op een beurs.  

DSC 2178 Kopie

 

DSC 2181 Kopie

 

DSC 2187 Kopie

 

DSC 2188 Kopie

 

DSC 2190 Kopie

 

DSC 2192 Kopie

 

standhoudersbijeenkomst Kopie

 

  

Verkiezing van 'de meest verbindende ondernemer van het jaar 2016' 

Kernpunten week 51, woensdag 16 december

meestverbindende onernemer

 

  

Heel Holland ontvangt een taart lijkt het wel....

Ook Frans van Cuijk werd verrast door Wim Dankelman met wederom een heerlijke taart van Bakkerij van der Most. Deze had hij verdiend door als eerste de rekening te betalen.

vancuijk Kopie

 

 

Hiawatha ook weer op de beurs, en wel als honderste deelnemer

Meer ruimte in de nieuwe Trefkoele+, nummer 100 is aangemeld 

hiawatha Kopie 

Remco Stappenbelt en Diana Pekkeriet zijn ook al bezig met de voorbereidingen, als het allemaal lukt staan ze met een nieuwe activiteit op de beurs. 

 

 

Het blijft taart eten 

Definitieve 'Go' voor de Damitobeurs! 

blijmee2 Kopie

  1go nogo Kopie 2

  2go nogo Kopie 1 

  3no gonogo Kopie

Theo Eilert, Ad Goudzwaard, Lubertus Talen, Henk van Lubek, Jan Brandriet en Bas Wagenmans snijden de taart aan: De Damitobeurs in het voorjaar van 2016 gaat door!

 

 

 

 

En de nummer 75 is binnen! (11 juli 2015)

taart KopieEen gastvrije ontvangst bij de kwekerij van Eef Stel voor Wim Dankelman. Na de felicitaties werd de heerlijke taart van
Van der Most direct aangesneden en uitgedeeld.
Een enthousiaste Ger Kappert is al begonnen met de voorbereidingen voor de deelname van Bij de Oorsprong aan de Damitobeurs. Samen met Eef wil hij hier een leuke en informatieve stand gaan neerzetten zodat de bezoekers kennis kunnen maken met oergroente, het oertuintje en andere producten en diensten van Bij de Oorsprong.  

 

DSC 0036 Kopie  75 deelnemer Kopie

Ger Kappert en Eef Stel (Jasper ten Berge was niet aanwezig) van Bij de Oorsprong kregen de taart van Wim Dankelman. 

  

Al ruim zestig deelnemers (2 juni 2015)logo 

Aanmeldingen Damitobeurs voortvarend

DALFSEN – Nadat begin dit jaar het officiële startsein was gegeven voor de Damito consumentenbeurs 2016 meldden zich al snel de eerste standhouders. Inmiddels staat de teller boven de zestig en langzaam maar zeker beginnen beide hallen vol te lopen. Een volledig overzicht is te zien op www.damito.nl.
Het Damitobestuur heeft de goede gewoonte om een aantal ondernemers te verrassen met een taart. Eerder al ontving Lubertus Talen van Bos Bedden een slagroomtaart omdat hij zich als vijfde deelnemer aanmeldde voor de beurs. Ook de volgende taart ging naar Nieuwleusen, Anneke Jellema ontving deze uit handen van Wim Dankelman vanwege de 25e aanmelding die door Jellema Automatisering was gedaan. Niet veel later kon de voorzitter van het Damitobestuur naar Lemelerveld, met opnieuw een taart van Bakkerij Van der Most. Hier kreeg hovenier Ton Alferink een taart voor zijn aanmelding van T.T.A. Lemelerveld, die als 50e werd genoteerd. Het bestuur is aangenaam verrast dat de aanmeldingen in dit tempo binnenstromen en is heel benieuwd wie binnenkort de 75e - of misschien zelfs de 100e - inschrijver wordt.


Jellema   Jel

Taart voor de 25e aanmelding: Jellema Automatiseringsservice

Ton Alferink Kopie   Ton

Taart voor de 50e aanmelding: Tuin Ton Alferink 

  

 

Taart voor vijfde aanmelder (21 april 2015) 

Ook de ondernemers hebben er zin in, op de website staat een lijst met ondernemers die zich inmiddels hebben aangemeld.

Het bestuur heeft de gewoonte om ondernemers te verrassen met een taart wanneer zij de zoveelste aanmelder zijn, met dank aan Bakkerij Van der Most. Binnenkort worden de 25e en 50e aanmelder verrast met een taart. De beloning voor aanmelder nummer 5 werd bezorgd tijdens de commissievergadering van de stichting Damito. De eer viel te beurt aan Lubertus Talen van Bos Bedden uit Nieuwleusen die als lid van de standhouderscommissie aanwezig was.

DSC 0461 Kopie
Lubertus Talen snijdt na ontvangst van zijn taart deze gelijk aan om te delen in de Damito commissievergadering.

 

Vechtstede Notarissen verbindt naam aan Damito consumentenbeurs (10 april 2015)

RoAdKaWi Kopie

Rogier Lukas (links) en Karolien Slurink heffen het glas op de gesloten overeenkomst met Ad Goudzwaard (tweede van links) en Wim Dankelman (foto Geert Bistervels)

Vechtstede Notarissen is gevestigd op de locaties Dalfsen, Nieuwleusen en Hardenberg waar vijf notarissen en een zestal kandidaat-notarissen ieder hun standplaats hebben. Mr. Karolien Slurink-Spijker houdt kantoor aan de Bloemendalstraat in Dalfsen en mr. Rogier Lukas in 't Olde Gemientehuus in Nieuwleusen en zij zijn als zodanig betrokken bij het hoofdsponsorschap van de Damito consumentenbeurs.
Sinds Vechtstede Notarissen in Dalfsen is gevestigd, is zij een goede bekende van de Damito consumentenbeurs. Voor de derde keer is zij als standhouder aanwezig en net als in 2010 treedt ze op als hoofdsponsor. Op de beurs van volgend voorjaar presenteert zij zich met een geheel vernieuwde stand om bezoekers te informeren over de veelzijdige dienstverlening van het notariskantoor zowel zakelijk als persoonlijk.